Pe marginea unui eveniment…

De ziua ta Romania !

Afis eveniment DE ZIUA TA Romania - JCC 2015 organizat de Mioara BarsanMarea sarbatoare , 1 Decembrie , a tuturor romanilor de pretutindeni, a celor ce gandesc, simt si vorbesc romaneste ne-a adunat intr-un numar foarte mare la JCC Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti.
La intrarea in superba locatie a Centrului Comunitar Evreiesc am fost intampinati pur tradional romaneste cu paine si sare de doua tinere imbracate in costum popular.

Pe scena au prestat elevi ai scolilor: Principesa Margareta, Scoala Gimnaziala 103, Scoala Gimnaziala Petrache Poenaru dar si corul Centrului Comunitar Evreiesc.

Am avut onoarea de a fi cu noi si Domnul Deputat Aurel Vainer care ne-a prezentat un scurt istoric despre istoria inaintasilor nostri. 

Spectacolul in sine a inceput cu cantece patriotice interpretate de Grupurile vocale de baieti ai scolilor 103 si „Petrache Poenaru„, muzica folk la chitara Necula Eduard – Prof. Loredana Popa, un impresionant vals prezentat cu maiestrie de elevii clasei a III a ai  Scolii Gimnaziale Nr. 103 invatator Tinela Pituru, un colaj traditional romanesc dar si o piesa in limba ebraica Hava Nagila interpretat de corul scolii „Principesa Margareta” Prof. Mihaela Haldan. De asemenea s-a prezentat frumos si Corul Centrului Comunitar JCC – HAZAMIR.

Spectacolul s-a inceheiat cu un progam de piese moldovenesti (Tare-mi place ca sa joc) ce au avut un impact major asupra publicului prezent care au iesit la o frumoasa hora romaneasca interpretat de organizatorul acestui eveniment Mioara Barsan.

Noi suntem romani !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.