Biografie

Despre mine…

Prin intermediul acestui site imi doresc sa va pot tine la curent cu activitatea mea artistica cu proiectele in care sunt implicata si cu tot ceea ce se intampla pe plan profesional.

Mioara Barsan-9102b08528 MIOARA BÎRSAN s a nascut in localitatea Turnu- Severin , copilaria si a petrecut o in Moldova acolo unde curge lin Apa Bahluiului, interpreta a folclorului authentic moldovenesc deopotriva si cel banatean, dar si a cantecului de petrecere.

Din copilarie a indragit cantecul popular iar activitatea profesionala a inceput o dupa terminarea liceului . Profesionalismul este dovedit si prin studiile Scolii Populare de Arta sub indrumarea profesorului Cornel Vantu (d. 2012),  pe parcursul anilor a mai lucrat tehnica vocala cu alti profesori cum ar fi Ana Piuaru,Viorica Barbu Iurascu, Moravek Ecaterina soprana Lelia Cincu , dar si in prezent are mentori cu care lucreaza pentru a fi in forma cu glasul.

Mioara Bîrsan a participat la diverse concursuri , festivaluri unde a obtinut diferite premii si trofee, dar cel mai important lucru pentru ea a fost, este si va ramane recunoasterea talentului si vocii sale din partea unor nume mari ai scenei romanesti.

A avut aparitii la diferite posturi de tv, cum ar fi TVR1, TVR2, COSMOS TV, PRIMA TV, NATIONAL , TVRM, dar si in emisiuni in direct cum ar fi Etno tv, Favorit Tv,  si pot continua. A imprimat, de asemenea albume de muzica populara ,petrecere dar si de folclor autentic din zona ce o reprezinta cu un infinit interes. In timpul liber transmite mai departe ceea ce a invatat de la inaintasi, dar si de la diferiti rapsozi , preda lectii de tehnica vocala dar si de pian.Mioara Barsan_-1e80b0dca2

Pentru aprofundarea cunostintelor in domeniul muzical , a continuat studiile la Facultatea de Muzica , iar in prezent este Prof. de Educatie Muzicala.,unde se dedica cu viu interes profesiei.

Mioara Bîrsan – din dorinta de promovare a tinerelor talente , a infiintat in primavara anului 2011 Asociatia Culturala “PLAIURI MIORITICE CONTEMPORANE”.

“Vreau sa va multumesc voua celor care ma ascultati , ma urmariti, ma apreciati si sunteti alaturi de mine. Datorita voua eu am puterea de a continua si promit ca nu o sa va dezamagesc niciodata” Mioara Bîrsan

“Credinta poate muta si muntii din loc , muzica ii face sa danseze”